Selskaper

Det Gode Selskap  /  Lokaler  /  Christinegaard Hovedgaard  /  Selskaper

Å holde selskap ved Christinegaard Hovedgaard er en opplevelse i seg selv. Her kan alle typer selskaper arrangeres i en herskapelig og hjemmekoselig atmosfære med flott utsikt over innseilingen til Bergen.

Leie Fra kr. 100,- pr. person og minimumsleie fra kr. 5000,- Leie avhenger av type arrangement, hvilket antall og dag.

Egne priser for konfirmasjon og barnedåp. Send oss en forespørsel


Menyer

Selskapsmenyer - Priskategori 1

Meny 3 retter kr. 745,- pr. kuvert

Meny 4 retter kr. 795.- pr. kuvert

Meny 5 retter kr. 895,- pr. kuvert. 

KUVERTPRIS ER INKLUSIV SERVERINGSKOSTNADER.

 

SERVRINGSKOSTNADER.

Serveringskostander omfatter tilrettelegging av lokalet, oppdekking, servering og opprydding. Standard oppdekking er hvite damaskduker, servietter og lys

 

TILLEGG

Leie av lokalet

Blomster / dekorasjoner

Drikke

Leie

Leie kr. 100,- pr. person minimum 4000,-

Blomster / dekorasjoner

Fra kr. 50,- pr. kuvert. Dette kan også besørges selv.

Drikke

Drikke kan gjøres etter forbruk, eller vi kan tilby ulike vinpakker til fast pris. Vinpakke kan sette opp i forhold antall enheter eller fritt forbruk.

Kaffe kr. 25,- pr. kuvert

Kaffe med egne kaker kr. 45,- pr. kuvert.

Fiskeretter/Forretter
  • Kremet aspargessuppe. Garneres med fersk asparges 
  • Kremet skogsoppsuppe 
  • Soya & limemarinert laksespyd. Anrettes med frisk salat og urtrømme 
  • Cevice av kamskjell med avokado og chilimajonesAnrettes på frisk salat med babyleavs 
  • Akevitt gravet laks med dillstuede poteter og sennepssaus. Gravet med Bergens Aquavitt 1818 
  • Marinert Scampi på spyd. Anrettes på frisk salat med urterømme 
  • Sjøtunge Provence 
  • Ovnsbakt uer. Serveres med grov blomkålstuing, smørsaus og stekt spinat 
  • Bakt hysefilet med urtekrem og grønn ertepurè 
  • Elgpølse med ruccula og fetaost. Fjelltørket elgpølse fra Valdres, smakstilsatt med blåbær 
  • Hvitløk og chilimarinert kyllingbryst. Anrettes på frisk salat med hvitløksrømme 
  • Asparges med parmaskinke og parmesan
Hvileretter
  • Bringebærsorbet drypet med rom og lime 
  • Sitronsorbet drypet med vodka og lime 
  • Mangosorbet drypet med Gin 

Alle hvileretter anrettes i Cocktailglass og er ypperlig som en smaksforfrisker mellom to retter 

Hovedretter
  • Estragonmarinert Hå kylling fra Jæren. Serveres med en kremet estragonsaus 
  • Lammesteik av Hallinglam. Serveres med en kraftig lammesaus
  • Lammeskanke ” Det Gode Selskap ” 
  • Sennep og rosmarinmarinert indrefilet av svin. Serveres med en kremt sennepssaus 
  • Portvinsmarinert kalvesteik av gourmetkalv. Serveres med portvinssaus. 
  • Reinsdyrsteik. Serveres med viltsaus 
  • Kryddermarinert entrecotekam.  Serveres med kremet peppersaus.
  • Rødvinsbraisert kalve Culotte. Serveres med rødvinssaus 
  • Rødvinsmarinert høyrygg av kalv. Serveres med rødvinssaus 

Alle hovedretter serveres med passende poteter og sesongens friske grønnsaker.   

Desserter
  • Hjemmelaget karamellpudding. Serveres med karamellsaus og cognackrem
  • Cognac karamellisert honning melon. Serveres med vaniljeis og bringebærpurè tilsmakt med mynte
  • Jordbær Cappuccino. I jordbærsesongene er dette vår beste dessert
  • Creme Brulet. Anrettes md friske bær
  • Creme Catalane. Anrettes med bringebærsorbet
  • Sitron og honning Panna Cotta
  • Tilslørte bondepiker. Eplemost innkokt med cider, krumler av kjeks anrettet lagvis med krem
  • Crispy eplepai med vaniljeis. Etter Hansiatisk oppskrift fra 1600 tallet
  • Lun eplesuppe med vaniljeis tilsmakt kanel. Serveres med vaniljeis
  • Lun rabarbrasuppe, tilsmakt med trockenberenauslese. Serveres med vaniljeis
  • Limefrukter
  •  Mangosuppe med yoghurtkrem
  • Fondantkake. Serveres med bærcoulie og vaniljeis

 Vi bistår selvsagt med anbefaling av passende viner.

For at vi skal kunne holde ønsket kvalitet levers noen av rettene kun i henhold til sesong og tilgang på råvarer av tilstrekkelig god kvalitet.

Selskapsmenyer - Priskategori 2

Meny 3 retter kr.  945,- pr. kuvert

Meny 4 retter kr.  995.- pr. kuvert

Meny 5 retter kr.1095,- pr. kuvert


KUVERTPRIS ER INKLUSIV SERVERINGSKOSTNADER.

SERVRINGSKOSTNADER.

Serveringskostander omfatter tilrettelegging av lokalet, oppdekking, servering og opprydding. Standard oppdekking er hvite damaskduker, servietter og lys

TILLEGG

Leie av lokalet

Blomster / dekorasjoner

Drikke

Leie

Leie kr. 200,- pr. person minimum 12000,-

Blomster / dekorasjoner

Fra kr. 50,- pr. kuvert. Dette kan også besørges selv.

Drikke

Drikke kan gjøres etter forbruk, eller vi kan tilby ulike vinpakker til fast pris. Vinpakke kan sette opp i forhold antall enheter eller fritt forbruk.

Kaffe kr. 25,- pr. kuvert

Kaffe med egne kaker kr. 45,- pr. kuvert.

Forretter/ Fiskeretter
  • Hummersuppe av Norsk hummer. Serveres med hummerkjøtt og butterdeigshatter
  • Havspyd med kveite, scampi og kamskjell.Servers med ostekremsaus eller sur/søt chilisaus
  • Kamskjell bakt med parmaskinke.Servers med grønn ertepurè
  • Frisk skaldyrcocktail med kamskjell, reker og kongekrabbe
  • Asparges med cheddarsaus
  • Tartar av Salmalaks med avokado og mangosalsa
  • Tre konger i Safran. Laks, kvite og breiflabb marinert i safran.Servers med kremet safransaus
  • Cevice av torsk. Anrettet i tomat med chilimajones og avocado
  • Ørretconfit med pepperrotkrem  
Hvileretter
  • Mojito granitè 
  • Champagne granitè 
  • Solbær og Champagnegranitè tilsmakt med lynghonning 

Alle hvileretter anrettes i Cocktailglass og er ypperlig som en smaksforfrisker mellom to retter

Hovedretter
  • Rødvinsmarinert indrefilet av okse. Norsk indrefilet av okse av spesielt utvalgte og spesialforet okse. Servers med rødvinssaus
  • Lamme Care. Serveres med en kraftig lammesaus
  • Urtemarinert indrefilet av lam. Serveres med urtesaus
  • Indrefilet av kalv marinert i Madeira. Servers med en kremet madeirasaus
  • Einebærmarinert reinsdyrfilet. Serveres med viltsaus+ kr. 100,- pr. kuvert
  • Portvinsmarinert hjortefilet. Serveres med portvinssaus 
  • And Rouge. Serveres med rødvinssjysaus 

Alle hovedretter serveres med passende poteter og sesongens friske grønnsaker. 


ANDRE RETTER SOM PRISES ETTER TILGANG OG SESONG. 

Forretter / Fiskeretter

  • Norsk Hummer « Det Gode Selskap «  

Hovedretter / kjøttretter

  • Marinert filet av Alverhjort. Serveres med passende poteter og sesongens friske grønnsaker 
Desserter
  • Mocca Panna Cotta. Serveres med hvit sjokoladesaus og friske bær
  • Vanilje Panna Cotta. Serveres med friske bær
  • Friske bær tilsmakt med Grand Mandier. Servert med vaniljeis
  • Bortskjemte Bondepiker. Epler karamellisert i sukker og kanel serveres med ristede smuler av kjeks,mykis tilsmakt med bourbon vanilje, sitron og kanel, toppet med eplekaramell
  • Rabarbra Drøm. Rabarbrakompott anrettet på Panna Cotta og toppet med kanel is
  • Sharonfrukt. Fylt med friske frukter, bær og likørkrem
  • Multer 12 Y. Multer marinert i 12 år gammel singel malt, serveres med krumler,vaniljeis tilsmakt med bourbonvanilje og lynghonning, toppet med whiskykaramell 
  • Sjokolade Brulet. Anrettes med bringebærsorbet

       Vi har god kompetanse på vin og setter selvsagt gode og passende viner til valgt meny.

For at vi skal kunne holde ønsket kvalitet levers noen av rettene kun i henhold til sesong og tilgang på råvarer av tilstrekkelig god kvalitet. 

Grillbasert Selskapsmeny Christinegaard Hovedgård

For Christinegaard Hovedgaard er det satt opp grillbaserte selskapsmenyer. Alle hovedretter samt noen av forrettene kjøres direkte fra kullgrill. Menyene serveres som tre rettes menyer med forrett, hovedrett og dessert anrettet på tallerken. 

Forretter

Rekecoktail med ferske reker

kr. 125,- pr. kuvert

Asparges med parmaskinke og parmesan

kr. 115,- pr. kuvert

Tartar av salmalaks med mango og avocado salsa

kr. 145,- pr. kuvert

Grillet Provencemarinert hummer

kr. 135,- pr. kuvert

Hovedrett fisk

Urtemarinert grillet laks med limesmørsaus

kr. 215,- pr. kuvert

Hvitløk og limemarinert grillet sjøtungefilet med hvitvinssaus

kr. 195,- pr. kuvert

Hel grillet fjellørret fra Eifjord med rømmesaus

kr. 295,- pr. kuvert

Hovedrett kjøtt

Hel grillet rosmarin og sennepsmarinert indrefilet av svin med kremet sennepssaus

kr. 365,- pr. kuvert

Grillet urtemarinert lamme carè med lammesaus

kr. 395,- pr. kuvert

Hel grillet rosmarin og sennepsmarinert indrefilet av svin

Hel grillet rosmarin og sennepsmarinert indrefilet av svin med kremet sennepssaus 

kr. 275,- pr. kuvert

Hel grillet andebryst med rødvin sjysaus

kr. 395,- pr. kuvert

Dessert

Jordbær Cappuccino

kr. 105,- pr. kuvert

Tilslørte bondepiker Christinegaard

kr. 98,- pr. kuvert

Hjemmelaget karamellpudding, karamellsaus og cognackrem

kr. 72,- pr. kuvert

Fondantkake med vaniljeis og bærsaus

kr. 115,- pr. kuvert

Alle hovedrettene serveres med bakt potet og sesongens friske grønnsaker.

Kokk til grilling og anretning av meny
Under 20 pax                        kr. 250,- pr. kuvert
Mellom 20 og 50 pax             kr. 200,- pr. kuvert
Over 50 pax                          kr. 150,- pr. kuvert

Tapasmenyer

Vi tilbyr 8, 10 og 12 retters tapasmenyer. Se pris og innhold under Catering /Tapas.

Spesialiteter gryter og supper

Dette er retter vi har et helt eget særpreg på, som ikke passer i større menyer, men står på egne ben til den rette anledningen. Kan gjerne serveres sammen med en passende dessert. 

Fiskesuppe

God gammeldags kremet fiskesuppe med fisk og skalldyr. Serveres med ferskt brød og smør. Mange har meddelt oss at dette er noe med det beste de noen gang har spist. 

kr.125,-

Bacalao

Tomatsuppe laget etter inspirasjon fra en ferietur i Bulgaria. Suppen krever at vi har tilgjengelig et spesielt krydder. Serveres med ferskt brød og smør  

kr. 245,-

Spansk lammegryte

Gammel tradisjonsrik oppskrift på en gryte bakt i ovn. Oppskriften fikk Masud av en spansk kokk han jobbet med for mange år siden. Serveres med ferskt brød og smør  

kr.265,-

Lasagne

Denne oppskriften fikk Gunnar fra en italiensk kokk han jobbet med på 80-tallet, og han hadde fått den fra sin bestemor. Lasagnen er laget etter god gammelt håndverk. Ekte bolognese innkokt i flere timer, lagvis lagt med lasagneplater og hvitløksbechamel, gratinert med ost. Serveres med frisk salat, ferskt brød og smør.   

kr.195,-

Skogsgryte

Kremet gryte med okse eller kalvekjøtt smakes til med urter og krydder med smak av skog, serveres med kokte poteter 

kr. 265,-

Biff Stroganov

Biff stroganov laget etter god gammel oppskrift, serveres med potetstappe. 

kr. 245,-

Fiskegryte

Kremet fiskegryte med forskjellige typer fisk og skalldyr, serveres med ris  

kr. 265,-

Estragonkylling

Kremet kyllinggryte med estragon med inspirasjon fra det Franske kjøkkenet. Det benyttes HÅ- kylling fra Jæren av beste kvalitet og tilbehøret er basmatiris med steikte grønnsaker, chili, nøtter, rosiner, mynte og koriander. 

kr. 245,-

Kaker
Dere kan selv stå for kaker og snacks, eller vi kan ordne det for dere. Prises etter forespørsel.

Andre tjenester
Gjennomføring av arrangement i hagen prises etter forespørsel

Vi har gode kontakter og samarbeidspartnere og kan etter forespørsel skaffe musikk og underholdning. Se nærmere oversikt under aktiviteter og underholdning