Personvern

Det Gode Selskap  /  Om oss  /  Personvern

Det Gode Selskap er forpliktet til å beskytte ditt personvern. Ved å bruke dette nettstedet og/eller våre tjenester, samtykker du i behandling av dine personopplysninger som beskrevet i dette dokumentet. Les vår personvernerklæring:

Personvernerklæring

Generelt

Personopplysninger er enhver informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til deg som enkeltperson. Under finner du informasjon om hvordan Det Gode Selskap benytter personopplysninger. Du vil aldri gi fra deg identifiserbare opplysninger uten et samtykke i forkant. Kontakt oss hvis du har spørsmål angående bruken av dine personopplysninger utover den informasjonen du finner her til mail: post@detgodeselskap.no

Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt(personopplysningsloven § 19.) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Personvernerklæringen gjelder bruk av våre produkter og tjenester, samt besøk på våre nettsider fra og med 01.07.2018.

Behandlingsansvarlig

Det Gode Selskap er behandlingsansvarlig for personopplysningene dine.

Formålet med behandlingen

Dersom du besøker nettsiden vår, kan du frivillig oppgi personopplysninger i forbindelse med å motta nyhetsbrev eller sende inn forespørsler. Vi benytter opplysningene til følgende formål:

  • Benytte e-postadresse og/eller telefon som kontaktpunkt ved bestillinger.
  • Bruk av e-postadresser og postadresser til utsending av nyhetsbrev og annet materiell via våre nettsider og andre kanaler.
  • For statistikkinnhenting, -aggregering og administrasjon av nettsidene og tjenestene. Informasjon innhentes for å få ytterligere informasjon om brukerne, blant annet for nødvendig innsikt i hvordan besøkende kommer inn til hjemmesidene våre, og for å spore generelle bruksmønstre. Denne informasjonen bruker vi til å administrere og forbedre nettsidene, og for å gi bedre innhold av verdi for deg som bruker.
  • Sende ut faktura og bestillingsinformasjon under et pågående kundeforhold.

Terminologi

Personopplysninger er enhver informasjon som direkte eller indirekte kan knyttes til deg som enkeltperson. Vi samler inn nødvendige data hovedsakelig for å levere et produkt, en tjeneste eller for å forbedre kundeopplevelsen hos oss.

Anonymiserte opplysninger er opplysninger hvor vi har fjernet de opplysningene som gjør at en kan identifisere deg som enkeltperson. Resultatet er at du blir beskrevet på en mer generisk måte i våre systemer.

Behandling av personopplysninger er enhver form for bruk av personopplysninger. Med bruk mener vi innsamling, lagring, endring, målretting og sletting. Alle innsamlede personopplysninger gjennom forskjellige aktiviteter er forbeholdt eget bruk og vil ikke distribueres.

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som kan lagres på din maskin når du besøker en nettside. Data fra disse kan hentes frem av nettsider som kjenner cookiens unike ID.

Hvilke data behandles

Vi behandler både personlig identifiserbar informasjon og ikke- personlig identifiserbar informasjon. Personlig identifiserbar informasjon er opplysninger som identifiserer deg som enkeltperson og benyttes kun der dette er nødvendig for å håndtere en bestilling/forespørsel eller sende informasjon som du selv har samtykket til. (Opplysninger som din e-postadresse, navn, navnelister, faktureringsadresse, hjemmeadresse osv. – informasjonen er altså nødvendig for å levere et produkt / en tjeneste.) Ikke- personlig identifiserbar informasjon (avidentifisert) er informasjon og andre opplysninger som ikke avslører din personlige identitet. Dette benyttes for å forbedre kundeopplysninger og for å gi oss statistikker.

Webanalyse og cookies

Det Gode Selskap samler inn og behandler avidentifiserte opplysninger om besøkende på www.detgodeselskap.no. Vi bruker Google Analytics og Facebook Pixel for å samle inn opplysninger om brukerne slik at vi til enhver tid kan tilrettelegge for best mulig funksjonalitet og forbedre informasjonstilbudet hos oss. Dette benyttes for å lagre
anonymisert besøksstatistikk. Vi plasserer i all hovedsak informasjonskapsler på datamaskinen din for å føre statistikk over bruk, og for å forbedre brukeropplevelsen. Vi kan også benytte opplysningene til målrettet markedsføring og for å lage målgrupper for markedsaktiviteter.

Det er kun Det Gode Selskap som har tilgang til denne besøksstatistikken. Eksempler på data som lagres i besøksstatistikken er:

  • Operativsystem- og nettleserstatistikk
  • Hvilken nettadresse du kommer fra
  • Hvilke sider på nettstedet vårt du klikker deg inn på
  • Hvor lenge besøket varer
  • Hvor mange som besøker ulike sider

Vi har ikke mulighet til å knytte disse dataene opp mot deg som person.

Søk

Det lagres på nåværende tidspunkt ikke noen søkehistorikk på www.detgodeselskap.no

Skjemaer

Ved henvendelse til oss via skjemaer, blir data fra disse skjemaene sendt på e-post til Det Gode Selskap. Persondata som blir lagt inn i dette skjemaet vil kun bli lagret i vårt backoffice system. Disse dataene vil ikke bli benyttet i andre sammenhenger. Kontakt oss dersom du ønsker at vi skal slette din informasjon fra våre systemer.

Begrense, eller reservere deg mot bruk av informasjonskapsler

De fleste nettlesere aksepterer automatisk cookies. Enkelte cookies lagres så lenge nettleseren er åpen, mens andre lagres lenger. Du kan alltid velge å ikke akseptere en informasjonskapsel ved å endre datamaskinens innstillinger til å avvise “cookie” eller til at du må godkjenne en “cookie”. Innstillingen er å forstå som et samtykke dersom den er slik at brukeren uttrykker aksept for bruk av cookies. Dette gjelder også dersom nettleseren er forhåndsinnstilt for aksept.

Hvis du vil begrense, eller reservere deg mot bruk av informasjonskapsler vi lagrer, kan du endre innstillingene for informasjonskapsler i nettleseren din. Vær oppmerksom på at noen av våre funksjoner eller tjenester ikke vil fungere dersom du velger å slå av informasjonskapsler. Din nettleser vil for eksempel ikke huske din pålogging automatisk dersom informasjonskapsler er slått av.

Du kan når som helst stenge av for informasjonskapsler, og du kan også fjerne eksisterende informasjonskapsler fra datamaskinen. Hver nettleser har sin egen fremgangsmåte for å unngå informasjonskapsler. Under finner du lenker til forklaringer på hvordan du fjerner og blokkerer informasjonskapsler i forskjellige nettlesere.

Linker til instruksjoner for de mest brukte nettleserne:

Googles fremgangsmåte for å fjerne informasjonskapsler

Fremgangsmåte for å fjerne og blokkere informasjonskapsler i Firefox

Fremgangsmåte for å fjerne og blokkere informasjonskapsler i Google Chrome

Fremgangsmåte for å fjerne og blokkere informasjonskapsler i Internet Explorer 7, 8 og 9

Dette er dine rettigheter og valgmuligheter

Du har rett til å:

  • vite hva slags informasjon vi har registrert om deg.
  • kreve at din informasjon er korrekt og oppdatert.
  • reservere deg mot direkte markedsføring. Dette kan medføre at du ikke har tilgang til alle våre tilbud og tjenester.
  • trekke tilbake samtykker til behandling av personopplysninger. Dette kan føre til at vi ikke lenger kan tilby våre tjenester.
  • deaktivere innsamling av data for tjenester som Google Analytics.

Alle personer som spør, har rett til informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Det Gode Selskap har gitt informasjonen i denne erklæringen.

Hvis Det Gode Selskap behandler personopplysninger om deg, har du rett til innsyn i egne opplysninger.  Dersom personopplysningene er uriktige, ufullstendige eller det ikke er adgang til å behandle dem, kan du også be oss rette opplysningene. (Se kontaktopplysninger over)

Vi behandler og lagrer ikke opplysninger om deg lenger enn nødvendig for det tiltenkte formålet eller for det som kreves i henhold til inngåtte avtaler og ikke utover lovens rammer. Vi sletter personopplysninger når en bruker gir beskjed om at han/hun ikke lenger ønsker å benytte tjenesten.  For eksempel vil din e-post adresse som benyttes til utsending av nyhetsbrev slettes når du sier opp abonnementet, men også dersom vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

Håndhevelse av denne personvernerklæringen

Det Gode Selskap benytter opplysningene som vi samler om deg når vi har grunn til å tro at det er nødvendig å identifisere, kontakte, eller ta rettslige skritt mot personer eller selskaper som kan skade deg, oss, eller andre. Vi kan også avsløre din informasjon når vi mener loven krever det.

Samtykke, lovvalg og verneting

Denne personvernerklæringen gjelder for alle brukere av våre nettsider. Vi krever at brukere aksepterer å overholde erklæringen som en del av vår relasjon.

Ved å bruke våre nettsider aksepterer du at dine personopplysninger kan behandles i samsvar med denne personvernerklæringen.

Det Gode Selskap er underlagt norsk lov. Du samtykker i at eventuelle tvister skal behandles av domstol i Oslo i samsvar med lovene i Norge, med mindre annet følger av preseptorisk lokal rett.

Kontaktinformasjon til Det Gode Selskap:

Det Gode Selskap AS
post@detgodeselskap.no

Kontoradresse: 
Rekstensamlingene, Statsminister Michelsensvei 34
5230 Paradis /Bergen
Telefon: 99 64 24 54